Hoppa till sidans innehåll

Bockskottet sköts för sista gången?

07 MAJ 2009 21:17
Den sista upplagan av Bockskottet avgjord
  • Skapad: 07 MAJ 2009 21:17

Sista Bockskottet i Gävle

 

Lördagen den 2 maj sköts (förmodligen) den sista kpistfältskjutningen på Kungsbäck i Gävle.

Detta anrika övningsområde, som i drygt 100 år utbildat infanterisoldater från när och fjärran.

Allt i strålande solsken och rena sommarvädret.

 

Hälsinge Reg. skytteförening med Henrik Ankarcrona och Tomas Bornestaf i spetsen, hade lagt en 6-stationsbana, vilken gjorde några glada och andra inte.

 

Av totalt 60 skott lyckades för andra året i rad Gunilla Norbäck från Stenkumla på Gotland bäst med 57 träff tätt följd av lagkamraten Sixten Backman och Norrköpings Torbjörn Andersson med 56. Dessa sköt i Elitklass. Av äldre gentlemän och kvinnor vanns 56-klassen av stabilt skjutande Britt Bohlström, Västerfärnebo, med 54 träff och 66 av sällan skjutande Gunder Svensson, Tierp-Tofta med 55. Bland dom äldsta över 72 lyckades Åke Lundqvist, Marma, bäst med 42 träff. Klass 4 vanns av Marie Backman, Stenkumla med 51. Klass 3 av Ulf Nilsson Rosersberg också 51 samt klass 2 Sören Stange, Lesjöfors, med 48.

Totalt deltog 42 skyttar, vilket var några färre än föregående år.

 

Bockskottet ingick i ett ”kpistrally” med start i Marma den 1 maj, Gävle 2 maj för att avslutas den 3 maj i Rommehed. Hela 30 skyttar fullföljde alla tre tävlingarna.

Hälsinge Reg. skf hade satt upp ett stiligt pris till skytt, vilken över 3 tävlingar var sammanlagt bäst.

Välförtjänt segrare blev Torbjörn Andersson från Norrköping med hela 168 träff, vilket gör en träffprocent på 94 av alla avlossade skott.  Bra skjutet.

Tvåa totalt blev Lars-Göran Stenberg, Oxelösund, med 164. Trea Sixten Backman med 163.

Gunilla Norbäck, som hade med sig ledning på 113 träff till Rommehed, tappade där och slutade totalsexa. Lars Hagman, Söderhamn hade också 113 på dom två första tävlingarna, men föredrog att skjuta pistoltävling på söndagen. Noterbart att Sveriges f.n. bäste kpistskytt Kjell Strömberg från Degerfors inte sköt i Gävle. Han tappade 1 träff i Marma och sköt fullt i Rommehed??

Ett trevligt inslag dom sista två åren har varit en buss med Gotlänningar, vilka med ljudlighet och språkligt höjt tävlingarna till nästan internationell nivå. Man har också varit oförskämda att vinna en hel del. Ifjol t.ex. vann man inte bara i Ockelbo och Gävle utan också totalt.

 

Lagtävlingen för 2-manna föreningslag vanns av Oxelösunds skg med Lars-Göran Stenberg och Stefan Szabo med 106 träff följda av Norrköping 104 och även Söderhamn med 104.

 

Parallellt med Bockskottet hade Försvarsutbildarna, Gävleborg sitt förbundsmästerskap i kpist fält. Guld togs av Lars Hagman, Söderhamn, med Hasse Zettergren, samma klubb som tvåa.

 

Försvarsutbildarna Gästrikland hade också föreningsmästerskap där Åke Lundqvist segrade.

 

Hälsinge Reg. skytteförening tackar för sig och läggs härmed ned. (Synd)

 

År 2010 infaller 1 maj på lördag, vilket innebär att Marma traditionellt skjuts då och Dalaträffen blir på söndag. Om intresse skulle finnas kan vi i Gävleborg t.ex. lägga en tävling i Ockelbo den sista april?

 

Skrivandes

Agne Martinson

 

Resultat Bockskottet

Skribent: Ralf Ivarsson
 
 
IndTA2              
      

 tavlingslicens2015_box

 
 
Swedish%20cup%20hogerspalt
 

svensk_skyttesport_banner
 

 
7AynQCI9_0slMeXdgOiW

 

Postadress:
Gävleborgs Skyttesportförbund
Ralf Ivarsson, Blyssvägen 16
828 30 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0706343370
E-post: ralf.ivarsson@helsin...

Se all info