Hoppa till sidans innehåll

Helena Jansson vann Gävle-Dala pokalen

25 AUG 2015 21:05
Söderala skytten Helena Jansson vann dubbelt när Hofors skyttegille arrangerade både Gävle-Dala pokalen och DM i ställningsskytte.
  • Skapad: 25 AUG 2015 21:05

Redan i inledningen av tävlingen utmärkte sig tre skyttar med riktigt bra resultat. Det var Olle Gabrielsson, Rommehed som tog ledningen med 240 poäng. Han skuggades närmast av Conny Wikström, Gefle som var en pinne efter och sedan följde Helena Jansson Söderala, ytterligare en efter. Närmast därefter kom Örjan Bergström, Söderala med 232. I finalens knäserie sköt topptrion jämnt, Olle och Helena fick 47 poäng och Conny 46. I stående kämpade Helena på och fick ihop 45 poäng och det räckte till seger med 330 poäng mot 329 för Olle som fick 42. Conny säkrade bronsmedaljen i Gävle-Dala pokalen med totalt 323 poäng. Eftersom Olle inte tillhör Gävleborgsskyttesportförbund räknas han inte in i distriktsmästerskapet och därigenom blev medaljfördelningen den att Helena åter tog guldet, Conny fick en silvermedalj och Daniel Wallberg, Los fick bronset efter att han bakifrån kom ikapp Örjan Bergström på sista skottet.

 

I veteranklassen var det fyra skyttar som toppade inför finalen. Stefan Sjöberg, Rättvik var i ”pole position” när finalen började med 228 poäng. Därefter kom Bertil Antonsson, Säfsnäs med 226 och en poäng därefter var Claes Gustafsson, Hofors och Johnny Wallberg, Los. Claes visade sig vara den i kvartetten som hade bäst kontroll på finalnerverna, han fick 84 poäng i finalen och skrev därmed segerresultatet till 309 poäng. Även Johnny spurtade i finalen och slutade på andra plats med 305 poäng. Bertil tog bronset med endast en poängs marginal före Stefan som hamnade utanför prispallen.

 

I lagmatchen mot Dalarnas skyttesportförbund vann Gävleborgs seniorer medan veteranerna fick se sig slagna av dalkarlarna. Eftersom båda lagen hade samma platssiffra gick Gävleborg före med bättre poängskillnad. 

Skribent: Ralf Ivarsson
 
 
IndTA2              
      

 tavlingslicens2015_box

 
 
Swedish%20cup%20hogerspalt
 

svensk_skyttesport_banner
 

 
7AynQCI9_0slMeXdgOiW

 

Postadress:
Gävleborgs Skyttesportförbund
Ralf Ivarsson, Blyssvägen 16
828 30 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0706343370
E-post: ralf.ivarsson@helsin...

Se all info